今日是港恥日:建制派行動證明香港乃封建社會

建制派離席錯失投票機會係為等埋『發叔』

當然不可思議,正常思維的話

除非我地預O左其實香港重係好封建的地方,

渠地係咁諗:『發叔係大佬來喎,緊要俾面渠,否則事后渠會怪罪.』

有無搞錯,議員人人無別,有大佬細佬之分咩?

理你老定嫰,大佬或細路,只要係議員,就有準時議政及投票的責任,你失責唔可以趕返來,就係你責任!

正常現代社會的人都應咁去諗O野及做事!

但家陣建制派就證明俾我地唔應係咁,

亦俾全世界睇到我地香港人做事的模式或倫理(屬封建式)

所以我話不能投票的議員應引咎辭职,

因為令香港好掉架!

貽笑全球!

唔該,以后唔好再認做係國际城市!

我的低逼港,其實重係好封建的社會

廉 希 聖 : 30 人 離 席 等 1 個 人 是 不 可 思 議

曾 鈺 成 遺 憾 議 員 表 決 時 離 場   認 為 須 反 省 責 任

留 下 投 贊 成 票 建 制 派 稱 離 席 等 劉 皇 發 理 由 不 充 分

建 制 派 解 釋 多 人 表 決 時 離 席 因 等 候 劉 皇 發

所有評論

地球生物 - 2015年06月18日 20:23

香港若重有機會,下次選議員時,

唔該無心肝的港仔,齊力

趕走班

建制狗屎及飯民喪屍!

james bond - 2015年06月18日 20:27

为了等个黑底的老头儿来才投票. 爱国爱党派竟做逃兵. 可见爱国爱党派要黑底的老头儿为马首是瞻, 真不俏子孙,败象已见. 共产党不衰落才怪.

S

Sammy699 - 2015年06月18日 20:33

慣咗做擦鞋仔, 好難改嘅。 發叔應也讚班兄弟:疾風知勁草, 係好契弟!

周容 - 2015年06月18日 22:51

香港好多屏封樓,唔知算唔算封建?嘻嘻!

欽差治港,地區配票,生物前輩後知後覺?

小姸 - 2015年06月18日 23:18

天都幫香港, 祝班小丑建制議員受到懲罰, 下屆全部落選

Big Mac - 2015年06月19日 00:13

下屆全部落地獄就差唔多!! 都應該啦,已經一把年紀,對香港只有破壞全無貢獻,安心上路啦士共們!!

只有登入後或登記成為會員才能發表意見

版規:

1. 網站編輯或網站作家開題,網友可回應。回應必須貼題,請勿重覆;勿發表誹謗,人身攻擊或不雅內容。
  2. 網站編輯有權發表或不發表網友張貼的內容。(請參閱議論守則)
  3. 開題之網友可編輯其在過去7天內發表之論題,或刪除相關回應。

查閱 FAQ

信報簡介 | 服務條款 | 私隱條款 | 免責聲明 | 廣告查詢 | 信報會議中心租賃 | 加入信報 | 聯絡信報

股票及指數資料由財經智珠網有限公司提供。期貨指數資料由天滙財經有限公司提供。外滙及黃金報價由路透社提供。

本網站的內容概不構成任何投資意見,本網站內容亦並非就任何個別投資者的特定投資目標、財務狀況及個別需要而編製。投資者不應只按本網站內容進行投資。在作出任何投資決定前,投資者應考慮產品的特點、其本身的投資目標、可承受的風險程度及其他因素,並適當地尋求獨立的財務及專業意見。本網站及其資訊供應商竭力提供準確而可靠的資料,但並不保證資料絕對無誤,資料如有錯漏而令閣下蒙受損失,本公司概不負責。