e

衰仔紙

眾所週知,香港地老人家申請綜援,政府會要求其子女簽署一份不供養父母聲明,俗稱衰仔紙。

今日衰仔紙有新的詮釋,要求想入局者簽一份效忠共匪,不提講毒聲明。

舊有你呃人寫侮過書,今有梁天來簽衰仔紙,信你就輸咗隻鳥。

無他,入局者年金過球,賣港更可獲鹵味代理肥泥佣金,真係肥過朝鮮肥仔金。任內又可向港共政府拿回無限花差金,實報實銷,啲啲花差金用來向親友租個辦公室,涂仔會敎你,放心好隻鳥,餘錢又可跟狐群狗黨落老蘭吹水隊啤攬女,長毛會彈幾件俾你,放心好隻你,當然要出師有名,整靚仔嗰朵,就叫智障團啦,反正平日都係叫吓啲無卵頭鳩口號,開會有時間就拉吓布,無時間就遲到早退,主席會搵食蕉送你出門口,放心好隻鳥。

新的統計講大畢業生起薪為20k,比台灣還少2k,不過人家係台仔,唔係人仔,(唔怪得咁多台仔台女簽賣台書北上抓真銀啦,原來人仔比台仔高了好幾倍,haha)。當然讀啲毫不專業嘅濕鳩講大話哲學系,畢業後可能只搵得10k8k,更甚者無得撈添。

幾歹就幾歹,燒賣就燒賣,背城借一,破股尋鳩,衰仔就衰仔,反正香港無嘢多,怪獸家長多,廢菁更多。

看回衰仔旗家族歷史,老一輩全是內鬥高手,只不過佢地係戰敗一方。藍天白雲應九下台,遍地綠野英文上台,衰仔家族知道在台無靠山。咪轉戰香港,將香江弄成髒肛,愈臭佢愈開心。

説清隻鳥,咪又係不一樣嘅紅豆冰,或者係一毛㰖癢至真,haha!

淫賤不能移,威武不能屈,簽咗衰仔紙,幾攬狗都得。

佢跟一班向西環舔痔嘅保皇黨有乜分別?

所有評論

e

eddybb - 2016年07月28日 22:03

(此留言己被博主刪除。)
e

eddybb - 2016年07月28日 23:34

咁能多時間開記蕉,haha

e

eddybb - 2016年07月28日 23:47

天上鳩頭鳥,地下湖北佬。

台商太太新天地:我是覺得武漢人很愛“吵架”,天天吵,處處吵,吵不完,煩死了!

Daniel - 2016年07月29日 01:24

其實本土派九月輸梗了,朝庭選舉經费無限预算,多多都得,建制包晒咁款,坐定笠六。

Daniel - 2016年07月29日 04:43

本土派输梗,我提議有民调基構,如果同你(或你家人)做問卷時,請你全面支持建制及京派,理由係十着九民调,係由最有水嘅中宣部/六八九打点,真港人代理那有水去做D咁嘅野呢?
就算你話支持真港人,亦吾會令朝庭/六八九轉意,人人咁做先可以殺非港人党一個措手不及。
不妨問吓有冇車坐去投票,天氣咁熱,吾好同朝庭慳錢,喺税款出左數了!

巨浪 - 2016年07月29日 06:35

文中 : "無他,入局者年金過球,賣港更可獲鹵味代理肥泥佣金,真係肥過朝鮮肥仔金。....."

梁天琦為求入局,竟然惡罵自己的母親是「蝗蟲」,一個人居然墮落到如此地步,令人齒冷。

Daniel - 2016年07月29日 08:20

【    巨浪:,竟然惡罵自己的母親是「蝗蟲」,一個人居然墮落到如此地步,令人齒冷。】

你又知?有視频黎睇睇?大家分享吓都好喎!

e

eddybb - 2016年07月29日 10:13

一個湖北人成龍,一群湖北人成蟲。管你中、英俱佳,戲演得七情上面,咪又係一個好勇鬥英雄主義嘅自私鬼,他怎懂得同舟共濟獅子山下精神。這類人我响某壇見咁少。

e

eddybb - 2016年07月29日 10:22

好像銀樣臘腸(東莞嗰隻)頭嘅金公公,自小習上紅豆冰革命精神,正所謂江山易改,品性難移,所以上壇最愛打咀炮人身攻擊。獅子山下精神,佢懂條蔥咩。

e

eddybb - 2016年07月29日 10:38

有條畸歪,發文最愛左吸右吸。對香港地理文化懂得怎少,卻愛扮真本土,跟蝗蟲畸不相上下,啲班人信佢一成,雙目失明。

e

eddybb - 2016年07月29日 10:46

仲有條PissBb,連廣東話都講唔正,仲笑人扮老廣,笑隱死人隻鳥鳥了。

點解我知佢廣東話都講唔正!你睇佢寫啲打油屍咪知囉,呵呵!

這班人說什麼本土優先,你信嗎?反正我不會信了。

道然 - 2016年07月29日 12:22

你愛國嗎?我真的不知道。你問我愛國嗎?我絕對可以大聲說“我愛國”!你問梁天來愛國還是愛講讀?她說講什麽都可以,愛什麽都可以,有垃圾局議員給我做就可以。 你問V8愛國嗎?V8口裏絕對可以拿著外國PASSPORT跟你說“我愛國,我愛國愛到流眼淚,而且不止一次流”!

catograsso - 2016年07月29日 14:10

看樓主行文,入局誠筍工也,「衰仔」好逑,何須深責?

信口雌黃,粗言謾罵全世界,不知所云,不如對牛彈琴,貼首Camina Burana裏的Estuans interius(五內如焚)給樓主欣賞:

e

eddybb - 2016年07月29日 23:27

謾罵?哈哈,你都有興趣睇?等禾介紹你去睇鹵味老虔婆大戰穿補(爛佬遇上潑婦),包你獲益良多。

鹵味人啲軟實力(語言偽術)獨步全球,你一定要聽、要睇、要學。

e

eddybb - 2016年07月29日 23:37

謾罵?我以上提及壇中嗰三隻嘢,謾罵會比禾少嗎?咪撚玩啦,c眼。

只有登入後或登記成為會員才能發表意見

版規:

1. 網站編輯或網站作家開題,網友可回應。回應必須貼題,請勿重覆;勿發表誹謗,人身攻擊或不雅內容。
  2. 網站編輯有權發表或不發表網友張貼的內容。(請參閱議論守則)
  3. 開題之網友可編輯其在過去7天內發表之論題,或刪除相關回應。

查閱 FAQ

信報簡介 | 服務條款 | 私隱條款 | 免責聲明 | 廣告查詢 | 信報會議中心租賃 | 加入信報 | 聯絡信報

股票及指數資料由財經智珠網有限公司提供。期貨指數資料由天滙財經有限公司提供。外滙及黃金報價由路透社提供。

本網站的內容概不構成任何投資意見,本網站內容亦並非就任何個別投資者的特定投資目標、財務狀況及個別需要而編製。投資者不應只按本網站內容進行投資。在作出任何投資決定前,投資者應考慮產品的特點、其本身的投資目標、可承受的風險程度及其他因素,並適當地尋求獨立的財務及專業意見。本網站及其資訊供應商竭力提供準確而可靠的資料,但並不保證資料絕對無誤,資料如有錯漏而令閣下蒙受損失,本公司概不負責。